Bezoekers welkom

juni 2021 - Na een rustig aanloopje, wat proefdraaien en oefenen met de eerste klanten is het nu echt. Elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur zijn bezoekers welkom in de mosterdmakerij. Kom je een kijkje nemen in onze nostalgische keuken?


Eggen en zaaien, zoals het vroeger ging 

27 april 2021 - Koningsdag. Een stralende dag om te eggen, mosterd te zaaien en vervolgens het geheel nog een keer lichtjes 'in te eggen'. Met enthousiasme, kennis en oude trekkers inclusief toebehoren is de klus geklaard. Veel dank aan Landbouw Historie Texel, hun expertise op dit gebied is fenomenaal!

Landbouw Historie Texel

Texels Hollefie 

22 maart 2021 - Wat een vondst, het Texels Hollefie van Kaasboerderij Wezenspyk! Een gevarieerd proeverijtje van bescheiden formaat (vandaar het 'hollefie'; Tessels voor halfje) . Proef en geniet van vier smakelijke boerenkaasjes van Wezenspyk, vlierbloesem-citroenjam van de Zelfpluktuin Texel en grove mosterd uit onze eigen mosterdmakerij. Onder andere verkrijgbaar bij de kaasboerderij zelf en Smakelijk & Meer in Den Burg en Oudeschild.

Recept mosterdsoep 

17 februari 2021 - We delen ons supermakkelijke recept voor hartige mosterdsoep. Zonder de gebruikelijke room, maar met des te meer smaak! Fruit een uitje en twee tenen knoflook in wat olijfolie en doe er een theelepel kurkuma bij. Dan fijngesneden groenten toevoegen: een halve venkel, een halve knolselderij en een aardappel. Dit een paar minuten meestoven en dan 3 flinke eetlepels grove mosterd erdoor scheppen. Afblussen met 1 liter groenten- of kruidenbouillon en dit zachtjes laten koken. Na 20 minuten met de staafmixer fijnmalen tot een gladde, gebonden soep. Eet smakelijk!

24/7 boeskippe doen

12 oktober 2020 - Bij Schapenbedrijf De Waddel kun je sinds kort  boerenboodschappen doen op ieder tijdstip naar keuze!

Heerlijke schapenkaas, droge worst en zelfs onze mosterd is langs de weg in de gekoelde automaat verkrijgbaar. Een extra goede reden om een frisse neus te halen in het Hoge Berggebied!

Pakketjes vol smaak

2 september 2020 - Sinds kort verkoopt Hanneke onze mosterd in haar delicatessenwinkel De Notenstolp in Den Burg. We kunnen het bijna niet aanslepen daar. Hoe komt dat nou? Omdat ze er ook van die gezellige pakketjes mee maakt, vermoeden we. Lekker voor bij de lunch, de thee of de borrel, wie wil dat nou niet... 

Pakketje van De Notenstolp op Texel

Oogst

12 augustus 2020 - Het eerste veldje gele mosterd is geoogst. Vandaag mag het bruine mosterdzaad naar binnen. Dat is een wat lager gewas dan zijn gele broertje, nóg kleinere zaadjes, en wordt niet veel verbouwd in Nederland. Het ziet er goed uit, de mosterd is gortdroog! 

Samen delen

6 augustus 2020 - De mosterdpeulen drogen goed, ze voelen knisperig aan en zitten barstensvol zaadjes. We zijn niet de enige liefhebbers... De opbrengst zullen we moeten delen met de kneutjes, die zich de zaden lekker laten smaken! 

Groei!

30 mei 2020 - De droogte houdt aan, daarom nemen we van dichtbij poolshoogte op één van de mosterdveldjes. Tot onze geruststelling gedijen de plantjes prima.  Leuk om te weten; als je foto zou uitvergroten, zie je onze boerderij als stip aan de horizon staan!

Mosterdbonbons

20 mei 2020 - Wie komt er nu op het idee om een bonbon te maken met mosterd? Nou, Chocolaterie Smidt op Texel dus!
De smakencombinatie van pure chocolade, gevuld met een laagje Tesselse honing en daarbovenop een ganache van onze mosterd zal je verrassen.
Het gele mosterdbloempje, waar bijen dol op zijn omdat er veel nectar in zit, maakt het helemaal af.

Samenwerking Chocolaterie Smidt en Mosterdmakerij Texel

Kieke en Skranse

29 april 2020 - Onze mosterd werd vandaag gebruikt als ingrediënt voor een romige mosterdsaus bij visrolletjes; onderdeel van het Tesselse menu van Kieke & Skranse. Echt smakelijk!

Visrolletjes met Texelse mosterdsaus

Mosterd zaaien

begin april 2020 - De gele mosterd is ingezaaid door Jan Lap van landbouwbedrijf De Prins. Op een schitterend 'hoekie land' bij Den Hoorn aan De Grie. Mosterdzaadjes zijn maar heel klein, vaak maar een halve tot hele millimeter groot, terwijl er binnen een mum van tijd een heel grote plant uit kan groeien. Wordt vervolgd!

Mosterdzaad inzaaien op Texel

Ophalen in de winkel beschikbaar

Bestel online of stuur een berichtje en haal je bestelling bij onze boerderij op.