Lamsburgers met Texelse mosterd

Dit is een recept van Mariëtte van den Brande van Overetengesproken.nl 

Ingrediënten voor 4 burgers:

• 4 lamsburgers van De Waddel 
• 4 hamburgerbroodjes 
• geraspte (schapen)kaas 
• 1 grote ui 
• Texelse pittige mosterd 
• blaadjes Romaine sla 
• klontje roomboter 

Aan de slag 

Maak de ui schoon, halveer en snij in partjes of halve ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan en fruit daar de uien zachtjes in aan. Zodra de uien licht glazig beginnen te worden zet je de pit laag. Laat de uien, zonder deksel op de pan, rustig karameliseren. Schep de uien regelmatig even om. Je zal zien dat heel langzaam het vocht uit de uien verdampt en ze van glazig naar goudbruin kleuren. Snij de broodjes doormidden en grill de snijvlakken kort in een grillpan. Grill de lamsburgers en strooi er vlak voor ze klaar zijn royaal geraspte kaas op. Je kan de kaas in de pan laten smelten of plaats de pan kort onder de hete grill van je oven. Besmeer de hamburgerbroodjes met Texelse mosterd, beleg met blaadjes sla, leg de hamburger erop en top af met gekarameliseerde uien. Besmeer de tweede helft van broodje ook met mosterd en plaats op de burger. Steek er eventueel prikker in om de burger vast te zetten en serveer direct. Lekker met huisgemaakte (zoete aardappel) friet. Eet smakelijk!