Recept hartige Texelse mosterdsoep

 

Zonder de gebruikelijke room, maar met des te meer smaak!
 

Nodig:
 halve knolselderij 
1 venkelknol of 1 prei
 1 aardappel
 3 á 4 eetlepels mosterd (bijvoorbeeld grove mosterd)
 1 ui
 2 tenen knoflook
 Scheutje olijfolie (of mosterdolie!)
 1 theelepel kurkuma
 1 liter groenten- of kruidenbouillon
 
 

Fruit ui en knoflook in wat olijfolie en doe er een theelepel kurkuma bij. Dan fijngesneden groenten toevoegen: venkel/prei, knolselderij en aardappel. Dit een paar minuten meestoven en dan 3 flinke eetlepels grove mosterd erdoor scheppen. Afblussen met 1 liter groenten- of kruidenbouillon en dit zachtjes laten koken. Na 20 minuten met de staafmixer fijnmalen tot een gladde, gebonden soep. 

Eet smakelijk!